אובונטו ישראל

לינוקס לבני אדם

עכשיו ד' ספטמבר 08, 2010 4:47 pm

חוקי הפורום

ברוכים הבאים לפורום מתחילים! פה זה המקום לשאול כל שאלה שעולה על דעתכם,
כדאי לבצע חיפוש בפורום ובגוגל לפני ששואלים, לחילופין תוכלו להסתכל באגף ההדרכה או בויקי.
כדאי לציין בשאלה מהי הגירסה של אובונטו, מה ניסיתם לעשות ומה קרה, תוכלו גם לצרף תמונות או קבצים שיעזרו לנו לעזור לכם.
הבעיה נפתרה? הוסיפו "[נפתר]" לכותרת :-).
אנו מקווים שתהנו מאובונטו ותקחו חלק פעיל בקהילת אובונטו ישראל.

[ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בעיות, שאלות, תהיות ושאר ירקות
הודעהפורסם: ג' יולי 20, 2010 1:05 am 
מתחיל להבין מה קורה סביבו
 דואר אלקטרוני  פרופיל אישי

** התרעת חפירה **

היי,
כבר חודשיים שאני משתמש במערכת הזאת, וזה רק משתפר מבחינתי :), אבל עדיין יש כמה דברים קטנים שמפריעים שאני אשמח להיעזר בכם כדי לפתור אותם:

exaile ומוזיקה:
1. מהירות השמעה: יש אפשרות להשמיע שיר במהירות של 150% (כלומר, שהוא ישמע פי 1.5 מהר מהמהירות הרגילה), או כל פקטור אחר? יש שירים שזה ממש מצחיק לשמוע אותם ככה.. חיפוש בגוגל מעלה יופי של חרסים ;)

pidgin:
2. איש קשר מסויים שיש לי לא מסוגל לראות אותי או לשלוח לי הודעות, כנ"ל ההיפך: אני לא רואה אותו ולא יכול לשלוח לו הודעות. במסנג'ר על windows זה עובד תקין. חיפוש בגוגל מעלה שאני לא הראשון שנתקל בבעיה הזאת, ושהיא נגררת כבר כמה גרסאות. מישהו נתקל בזה והצליח לפתור?

3. בדיקת שגיאות כתיב ב-pidgin -לא ניתן שהבדיקה תכלול שתי שפות בו-זמנית, כלומר, במשפטים מעורבים כמו "aaa בגבג", אם מוגדר לבדוק בעברית, הוא לא יתייחס ל-aaa, ואם הבדיקה תהייה באנגלית, אז הוא יתריע על "aaa", אבל "בגבג" זה בסדר גמור מבחינתו. אפשר להגדיר לו לזהות את השפה של המילה לפי התו הראשון נניח ושיתייחס בהתאם?
אבל זה נסבל וממש לא קריטי.

4. מהירות קבלת קבצים מחבר זוועתית משהו (השליחה לחבר בסדר), לקובץ של 7MB לקח שעה לעבור (יש לי צילום מסך למי שלא מאמין). גם כאן הבעיה ידועה ונגררת מגרסאות קודמות: הנתונים עוברים דרך שרת ולא ישירות ביננו. מישהו הצליח לפתור את זה אצלו?

כללי:
5. תוכנה לניהול הורדות. אני עוד עובר על הקישור הזה:
viewtopic.php?f=22&t=3932
אבל אם יש עוד הצעות אני אשמח לשמוע :). באמת חבל שאין flash get ללינוקס..

6. כפתור scroll lock לא מגיב. אה, מה תפקידו בכלל והאם זה קריטי? אם הוא לא שימושי אז אני כבר אמצא לו תפקיד (הכפתור של ההתחל אצלי משמש להחלפה בין השפות :lol: שלא יצבור אבק חלילה).

מערכת:
7. תוכנות שעולות יחד עם מערכת ההפעלה: יש לי תחושה שחלק מהתוכנות שעולות יחד עם המערכת די מיותרות..
Power Manager: המחשב שלי שולחני, אז אין בעיה של אספקת זרם. כדאי להוריד את זה?
Remote Desktop: אם אני מבין מה זה, אז למה זה מסומן בכלל בצורה ברירת מחדל?.. זה לא משהו שאם צריך אז מפעילים באופן מפורש?
SSH Key Agent: אם הבנתי נכון, SHH זה בשביל להשתלט על שרתים.. כדאי לבטל?
Ubuntu One: לא ברור לשם מה משמש.. גם לא מופיע תיאור.
User folders update: גם לא ברור לשם מה משמש.. וגם התיאור של זה לא הכי ברור.

8. תאריך יצירה של קבצים: במאפייני הקובץ מוצג רק תאריך שינוי ותאריך גישה אחרונה, אבל אין תאריך יצירה.. אתם יודעים מה אומרים, קובץ בלי עבר אין לו עתיד :lol:
למה לא מוצג תאריך יצירה, ואיך ניתן להציג אותו?
הצלחתי להכניס סקריפט של python לסל המיחזור ככה שיציג תאריך מחיקה, אבל זה היה מסורבל. מקווה שכאן זה לא ככה.

9. הרשאות כיבוי / הפעלה מחדש של המחשב בממשק הגרפי לעומת ממשק טקסטואלי: בממשק הגרפי למשתמש שאינו root אין בעיה לכבות את המחשב או להפעיל מחדש (דרך תפריט הכיבוי כמובן), אבל ב-terminal זה לא ככה. הפקודה צריכה הרשאות root למרות שה-terminal מופעל על אותו יוזר שיכול לכבות את המחשב דרך ה-GUI. לא קצת סתירה?

מי שקרא את כל המגילה הזאת -כל הכבוד לו..
אני אשמח אם אקבל תשובות לשאלות, או לחלקן (קישורים לקריאה נוספת או לתיעוד של המערכת גם יתקבלו בברכה)

:)

פלוני אלמוני
חזור למעלה

נושא ההודעה: Re: בעיות, שאלות, תהיות ושאר ירקות
הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2010 3:37 pm 
אובונטואיסט מתקדם
אובונטואיסט מתקדם

מהירות השמעה: שאלתי לא מזמן משהו דומה, אתה יכול להסתכל כאן: viewtopic.php?f=9&t=6524
אמנם לא מדובר ב- exaile, אני לא מכיר את הנגן הזה, אבל אני משתמש בכמה נגנים, אולי אתה גם תהיה מעוניין.

scroll lock עד כמה שידוע לי משמש לנעילת אפשרות גלילת מסך. בכל אופן לא זכור לי שאי פעם השתמשתי בו.

לגבי תוכנות שנטענות בעלית מערכת, אתה יכול לבטל את הסימון שלהן ולבדוק אם זה מפריע למשהו לעבוד (אבל אל תמחק לגמרי למקרה שתרצה להחזיר).
תנסה לשחק עם זה קצת, כך אני "גיליתי" למשל ש- User folders update משמש לעדכון שם תיקיות הבית לאחר שינוי שפת המערכת. ביטלתי את זה.
רק אל תחרבש יותר מידי ותדאג שתמיד תדע איך להחזיר את המצב, חבל סתם ליצור בעיות...
ובכל אופן אל תצפה שאם תבטל תוכנות יהיה שינוי משמעותי בטעינת המערכת או בעבודה עם המחשב. אני בכל אופן לא הרגשתי שינוי (בניגוד לוינדוס - ואני לא מנסה לרדת על וינדוס - ששם כל תוכנה שאתה מתקין מחליטה שהיא נטענת בעלית המחשב, ואח"כ צריך לבטל את זה כדי שהמחשב יעבוד נורמלי).

yair
חזור למעלה

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2010 9:36 pm 
מנהל גלובאלי
מנהל גלובאלי

לגבי המהירות אפשר גם ב-VLC (מעבר למה שכתוב באשכול שיאיר הפנה אליו)

משה
חזור למעלה

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2010 10:23 pm 
אובונטואיסט מתקדם
אובונטואיסט מתקדם

דרך אגב עכשיו שמתי לב, לגבי תאריך יצירת קובץ, קליק ימני ואז PROPERTIES, ואז כנס ללשונית DOCUMENT, תמצא שם מידע על הקובץ ובין היתר תאריך יצירה.
מעניין, לי הדברים האלה לא מפריעים כל כך, אם לא היית שואל לא הייתי שם לב לזה :roll:

yair
חזור למעלה

הודעהפורסם: ד' יולי 21, 2010 11:21 pm 
מנהל גלובאלי
מנהל גלובאלי

אצלי אין לשונית document במאפיינים, אולי התקנת משהו כדי שזה יופיע לך?

משה
חזור למעלה

הודעהפורסם: ה' יולי 22, 2010 12:05 am 
אובונטואיסט מתקדם
אובונטואיסט מתקדם

סליחה, בדקתי את זה עכשיו שוב אחרי ששאלת וזה מופיע רק בקבצי PDF (לפחות מבין סוגי הקבצים שאני בדקתי).

yair
חזור למעלה

הודעהפורסם: ו' יולי 23, 2010 2:03 am 

היי,

תודה לשניכם על התשובות :)
לחלק מהסעיפים מצאתי תשובה, לחלק עוד לא :P

1. מהירות השמעה: ב-vlc זה עובד מעולה, ב-SMPLAYER הקול נשמע יותר מדי בס.. לא יודע למה.
לעבוד עם שתי תוכנות לא נשמע רע כ"כ.

5. מנהל הורדות: יש את MultiGet, שדי טובה, אבל הבעיה היא שהיא מקטלגת את הקבצים לפי הסיומות שלהם, ולמשתמש אין אפשרות לנתב אותם כרצונו. בנוסף, אין אפשרות ליצור שם קטגוריות משלך..
יש גם את Uget, שבה כן ניתן ליצור קטגוריות, אבל לא ניתן לקונן קטגוריות, לדוגמה, ליצור קטגוריה של סדרות טלוויזיה ובתוכה תתי קטגוריות עבור כל הסדרות.
אלה השתיים הכי נוחות שמצאתי, אם יש למישהו הצעות נוספות זה יעזור..

6. כפתור scroll lock: האמת שב-windows, בעבודה עם excel יצא לי לראות אותו מגיב, מונע את הגלילה (כשמו כן הוא). לא מצאתי אותו מועיל כ"כ, סתם תהיתי למה הוא לא מגיב בלינוקס.
הוא כנראה שאריות מהימים שבהם היו צריכים מקש כזה. עוד דוגמה למקש כזה: insert, שימושי, אבל לעיתים די רחוקות.

8. תאריכי יצירה לקבצים: זה מוזר שאני היחיד שזה מפריע לו.. נראה לי כמו תיעוד די בסיסי ביחס לקובץ לא?

9. הרשאות כיבוי: אחרי עד קצת חפירה בגוגל: כי זה טיפשי: אפשר ללחוץ על כפתור הכיבוי וזהו, אין טעם להקפיץ חלון בבקשה לסיסמה. עקרונית עבור פקודה כזאת במסוף כן יש צורך בהרשאות root, עקב היותן של מערכות מבוססות לינוקס מרובות משתמשים. עוד מידע:
http://www.spencerstirling.com/computer ... tdown.html
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1484226&page=1

פלוני אלמוני
חזור למעלה

הודעהפורסם: ו' יולי 23, 2010 3:35 pm 
מנהל גלובאלי
מנהל גלובאלי

א. טוב מאוד שאתה משתף איתנו את הממצאים שלך, זה יעזור לאחרים בעתיד אם השאלות יצוצו שוב, המשך כך ותודה לך על כך

ב. אם תוכל לעשות סדר במה שעדיין צריך פיתרון זה יכול לעזור

משה
חזור למעלה

הודעהפורסם: ו' יולי 23, 2010 4:48 pm 
אובונטואיסט מתקדם
אובונטואיסט מתקדם

פלוני אלמוני כתב:

9. הרשאות כיבוי: אחרי עד קצת חפירה בגוגל: כי זה טיפשי: אפשר ללחוץ על כפתור הכיבוי וזהו, אין טעם להקפיץ חלון בבקשה לסיסמה. עקרונית עבור פקודה כזאת במסוף כן יש צורך בהרשאות root, עקב היותן של מערכות מבוססות לינוקס מרובות משתמשים. עוד מידע:

תשובה הרבה יותר פשוטה: מנהל החלונות שלך (gdm למשל), רץ כ"שירות" (service או daemon), ולכן הוא אוטומטית בהרשאות root, ולכן אתה יכול לכבות את המערכת דרך הממשק הגרפי - מי שמכבה אותו זה בעצם gdm.

אסף.

meijin
חזור למעלה

הודעהפורסם: ו' יולי 23, 2010 4:54 pm 
אובונטואיסט מתקדם
אובונטואיסט מתקדם
 פרופיל אישי

5. Jdownloader, Kget
8. היסטורית ביוניקס אין תאריך יצירה לקובץ - מסיבות פילוסופיות בעיקר. בתור צאצא ממזר, גם ללינוקס אין דבר כזה. למרות שמערכות קבצים שונות בלינוקס תומכות ברישום המידע הזה בעיקרון, כלי המערכת לא תומכים בזה ולכן נאוטילוס לא יודע מאיפה להביא את האינפורמציה הזאת. למעשה, הפיצ'ר הזה מעולם לא מומש בלינוקס. מה ששמעת - לינוקס לא תומכת בזמן יצירה של קובץ. לפני שתתעצבן ותגיד שהמערכת דפוקה ואתה רוצה את הכסף בחזרה, יש לזה סיבות טובות. בד"כ, זמן יצירה של קובץ מטעה אותך יותר מאשר עוזר. למה? כי הרבה תוכנות שעורכות קבצים, עורכות עותק של הקובץ המקורי ובסוף העריכה מעבירות אותו (mv) למקום של הקובץ המקורי - כלומר למעשה כל פעם שאתה עורך התוכנה יוצרת קובץ חדש. זה יהיה מאוד לא עקבי ודי מעצבן אם לפעמים זמן היצירה יהיה הזמן שיצרת את הקובץ ולפעמים הזמן שערכת אותו בפעם האחרונה, אז פשוט השאירו רק את זמן השינוי שהוא תמיד עקבי.
יש תוכנות ששומרות זמן יצירה בתוך הקובץ עצמו - אבל זה לא זמן יצירה של הקובץ אלא של התוכן שלו.

.On the 6th day, God created man. He should have taken the day off

avfangel
חזור למעלה

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2010 1:38 am 

משה כתב:
א. טוב מאוד שאתה משתף איתנו את הממצאים שלך, זה יעזור לאחרים בעתיד אם השאלות יצוצו שוב, המשך כך ותודה לך על כך

נו ברור.. זאת המטרה של הפורומים ;)

משה כתב:
ב. אם תוכל לעשות סדר במה שעדיין צריך פיתרון זה יכול לעזור

נשאר רק 2-4, שהן בעיות ידועות, כך שאין פיתרון גורף, אולי פתרונות ספציפיים למקרים ספציפיים.

avfangel כתב:
היסטורית ביוניקס אין תאריך יצירה לקובץ - מסיבות פילוסופיות בעיקר. בתור צאצא ממזר, גם ללינוקס אין דבר כזה. למרות שמערכות קבצים שונות בלינוקס תומכות ברישום המידע הזה בעיקרון, כלי המערכת לא תומכים בזה ולכן נאוטילוס לא יודע מאיפה להביא את האינפורמציה הזאת. למעשה, הפיצ'ר הזה מעולם לא מומש בלינוקס. מה ששמעת - לינוקס לא תומכת בזמן יצירה של קובץ. לפני שתתעצבן ותגיד שהמערכת דפוקה ואתה רוצה את הכסף בחזרה, יש לזה סיבות טובות. בד"כ, זמן יצירה של קובץ מטעה אותך יותר מאשר עוזר. למה? כי הרבה תוכנות שעורכות קבצים, עורכות עותק של הקובץ המקורי ובסוף העריכה מעבירות אותו (mv) למקום של הקובץ המקורי - כלומר למעשה כל פעם שאתה עורך התוכנה יוצרת קובץ חדש. זה יהיה מאוד לא עקבי ודי מעצבן אם לפעמים זמן היצירה יהיה הזמן שיצרת את הקובץ ולפעמים הזמן שערכת אותו בפעם האחרונה, אז פשוט השאירו רק את זמן השינוי שהוא תמיד עקבי.

קודם כל, כל הכבוד על התשובה המושקעת, החכמתי.
אבל זה לא מסביר לדעתי.. זה בא לתרץ טכנית (יוצרת קובץ חדש, עושה mv, וכו'), בעוד שאתה אומר שהסיבה היא פילוסופית..
אם windows שכ"כ מושמצת בקרב חובבי לינוקס (בצדק או שלא) מסוגלת לנהל תאריך יצירה של קובץ בצורה טובה, גם יוניקס על נגזרותיה אמורה להיות מוסגלת לכך.
בנוסף, זה שדה שמערכת ההפעלה אחראית עליו, כלומר, כמו שהיא מגדירה בעת כתיבה של קובץ את תאריך השינוי האחרון שלו, היא יכולה להגדיר את תאריך היצירה כרצונה, מה שאומר שהבעיה היא לא טכנית, אלא פילוסופית כמו שאמרת.
רק שלדעתי זה לא נכון, מערכת שלא תומכת בתאריך יצירה של קבצים? זה מאפיין די בסיסי לדעתי, שאני אישית משתמש בו באמת המון.
לא, אני לא בא בטענות, אני רק טוען שהגישה הזאת פשוט לא נכונה.

באשר למנהלי ההורדות שהצעת, Kget נשמעת כמו משהו ל-KDE, אני על gnome. את Jdownloader אני אנסה, תודה!

meijin כתב:
פלוני אלמוני כתב:

תשובה הרבה יותר פשוטה: מנהל החלונות שלך (gdm למשל), רץ כ"שירות" (service או daemon), ולכן הוא אוטומטית בהרשאות root, ולכן אתה יכול לכבות את המערכת דרך הממשק הגרפי - מי שמכבה אותו זה בעצם gdm.

אני לא חושב שזאת תשובה יותר פשוטה, אלא שהם משלימים זה את זה -בגלל שזה טיפשי לבקש הרשאות root לכיבוי כשהמחשב נמצא פיזית לידך, מפעילים את מנהל החלונות עם הרשאות root. בכל מקרה גם כאן למדתי כמה דברים חדשים...

פלוני אלמוני
חזור למעלה

הודעהפורסם: ב' יולי 26, 2010 10:11 am 
אובונטואיסט מתקדם
אובונטואיסט מתקדם
 פרופיל אישי

ציטוט:
אבל זה לא מסביר לדעתי.. זה בא לתרץ טכנית (יוצרת קובץ חדש, עושה mv, וכו'), בעוד שאתה אומר שהסיבה היא פילוסופית..
אם windows שכ"כ מושמצת בקרב חובבי לינוקס (בצדק או שלא) מסוגלת לנהל תאריך יצירה של קובץ בצורה טובה, גם יוניקס על נגזרותיה אמורה להיות מוסגלת לכך.
בנוסף, זה שדה שמערכת ההפעלה אחראית עליו, כלומר, כמו שהיא מגדירה בעת כתיבה של קובץ את תאריך השינוי האחרון שלו, היא יכולה להגדיר את תאריך היצירה כרצונה, מה שאומר שהבעיה היא לא טכנית, אלא פילוסופית כמו שאמרת.
רק שלדעתי זה לא נכון, מערכת שלא תומכת בתאריך יצירה של קבצים? זה מאפיין די בסיסי לדעתי, שאני אישית משתמש בו באמת המון.
לא, אני לא בא בטענות, אני רק טוען שהגישה הזאת פשוט לא נכונה.

לא תירוץ טכני, המערכת מסוגלת לנהל יצירה של קובץ בצורה טובה והיא אפילו עושה זאת במערכות קבצים מסויימות (מאחורי הקלעים) אלא שהמתכנתים בחרו שלא לאפשר גישה אל האופציה הזו מאחר והיא מטעה יותר מאשר עוזרת - הנתון מטעה גם בwindows רק ששם אף אחד לא מספר לך שהוא עשוי להיות מטעה.
האם ההחלטה להסיר את האופציה מוצדקת? זה וויכוח פילוסופי ולא טכני - האם ה"נכונות" של מערכת חשובה יותר מאשר האופציות שהיא מציעה.
ההשוואה לwindows לא קשורה ולא במקום, אין קשר בין הביקורת הטכנית על windows בתחומים מסויימים לנושא הזה, ואף אחד (אף אחד רציני ז"א) לא טוען שwindows גרועה בהכל. ליוניקס יש פילוספיה מאוד מסויימת בקשר לאיך דברים צריכים לעבוד ואתה יכול לאהוב אותה שלא. כל היופי במערכות פתוחות הוא שאף אחד לא מכריח אותך להיצמד למערכת מסויימת, אתה יכול לקחת ממנה את מה שאתה אוהב או לשנות את מה שאתה לא אוהב.
ציטוט:
זה מאפיין די בסיסי לדעתי, שאני אישית משתמש בו באמת המון.

זה קצת מזכיר לי את הסיפור המפורסם על עבודה על איזה ביניין שהיו עושים סטודנטים לארכיטקטורה כל שנה וכל שנה היו מעתיקים מהעבודות של שנה קודמת עד שיום אחד סטונדטית רצינית עשתה את העבודה לגמרי בעצמה וקיבלה תשובות אחרות מכולם. היא הוכשלה, עירערה ואז הסתבר ששינו את הבניין חמש שנים קודם וכולם משתמשים בנתונים שגויים כבר שנים.
מוסר השכל, זה שאתה משתמש במאפיין הזה עדיין לא אומר שהוא עושה את מה שאתה חושב שהוא עושה או עושה אותו נכון.

.On the 6th day, God created man. He should have taken the day off

avfangel
חזור למעלה

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2010 12:40 am 
אובונטואיסט מתקדם
אובונטואיסט מתקדם

קובץ בלינוקס הוא דבר שונה מאד מקובץ בחלונות. בלינוקס יכול להווצר מצב שבו באותו זמן שתי תוכנות שונות יכולות לראות עותקים שונים של אותו הקובץ. מה יהיה תאריך היצירה של הקובץ?
בחלונות מצב זה הוא בלתי אפשרי ולכן אם שכחת קובץ פתוח עם NOTEPAD אי אפשר למחוק אותו.
יותר מזה תחשוב על מערכת קבצים כמו FILES-11 שמחזקה לכל קובץ מספר גרסאות. מה תאריך היצרה אז?

‎ `-*
W3M USER W3M はユーザ
Emacs Power user ⌁

borsood
חזור למעלה

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2010 1:44 am 

pidgin:
http://ubuntu-il.com/forums/viewtopic.p ... 028#p38028 -לא יפתור את עניין העברת הקבצים.
http://ubuntu-il.com/forums/viewtopic.php?f=20&t=2568 -נראה מבטיח, אבל כנראה לא מעודכן להיום (אצלי pidgin היא מגרסה 2.6.6), וגם יש כמה תגובות שאומרות שזה לא הכי עוזר.

טוב, עוד קצת חיפושים בפורום העלו שיש איתה הרבה בעיות ידועות, אני שוקל לרדת מזה, ולקבל את העניין כמו שהוא, בסופו של דבר MSN הוא פרוטוקול סגור, הגיוני שיהיו בעיות בהתממשקות אליו, pidgin עושה עבודה די טובה בסה"כ וזהו.
מה שאומר שבעיה מס' 4 (מהירות העברת קבצים) לא תיפתר. נחייה עם זה.
בעיה מס' 2 (חבר לא רואה אותי) כן קריטית, ואותה אני כן רוצה לפתור. מישהו נתקל בזה והצליח להתמודד?

קבצים:
avfangel כתב:
לא תירוץ טכני, המערכת מסוגלת לנהל יצירה של קובץ בצורה טובה והיא אפילו עושה זאת במערכות קבצים מסויימות (מאחורי הקלעים) אלא שהמתכנתים בחרו שלא לאפשר גישה אל האופציה הזו מאחר והיא מטעה יותר מאשר עוזרת - הנתון מטעה גם בwindows רק ששם אף אחד לא מספר לך שהוא עשוי להיות מטעה.
avfangel כתב:
האם ה"נכונות" של מערכת חשובה יותר מאשר האופציות שהיא מציעה.

אני עדיין לא יורד לסוף דעתך. 13 שנה השתמשתי ב-windows: עבדתי עם windows 3.11, 95, 98, me, 2000, xp, 2003 server, 7, מעולם הנתון הזה לא הטעה אותי. כנראה שאנחנו מדברים על שני דברים שונים בנוגע לפירוש של "הטעייה", ככה שאני אשמח אם תרחיב למה התכוונת. שוב, אם יוחלט לממש את האפשרות הזאת, אם היא תהייה כתובה נכון, היא לא תטעה.

borsood כתב:
קובץ בלינוקס הוא דבר שונה מאד מקובץ בחלונות. בלינוקס יכול להווצר מצב שבו באותו זמן שתי תוכנות שונות יכולות לראות עותקים שונים של אותו הקובץ. מה יהיה תאריך היצירה של הקובץ?
בחלונות מצב זה הוא בלתי אפשרי ולכן אם שכחת קובץ פתוח עם NOTEPAD אי אפשר למחוק אותו.

לא נכון למיטב ניסיוני. גם ב-windows יכול להיות מצב בו שתי תוכנות או יותר משתמשות בקובץ. הכל תלוי איך מימשו את הטעינה של הקובץ בכל תוכנה. אם הוחלט לשחרר את הזיכרון של המשתנה ששימש לטעינת הקובץ -מצב שבו שתי תוכנות עורכות את אותו הקובץ, ולכל אחת גרסה שונה שלו -בהחלט ייתכן. נניח שתוכנה א' טענה קובץ, תוכנה ב' גם היא טענה אותו. תוכנה א' תשמור את השינויים שלה בקובץ. תוכנה ב' תשמור גם היא, תוך דריסת המידע שתוכנה א' כתבה.
אם התוכנה מחזיקה רפרנס לקובץ, בלתי אפשרי ש-process אחר ימחק / יעביר / יעדכן את הקובץ.
(ב-notepad ספציפית זה אפשרי לעבוד ותוך כדי למחוק את הקובץ)
מה יהיה תאריך היצירה של הקובץ? מה זאת אומרת? התאריך בו המערכת הקצתה לו מקום על הדיסק.
בקשר ל-FILES-11, לא מכיר. אני אקרא על זה.

משהו שאני חושש שאני מפספס משניכם: לדעתי תאריך יצירה = תאריך לידה. גם אם מישהו ייכנס לניתוח הכי קיצוני שיש, ניתוח לשינוי מין -עדיין תאריך הלידה שלו לא ישתנה.

פלוני אלמוני
חזור למעלה

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
 [ 14 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: shualdon ו 2 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

עבור ל: