** התרעת חפירה **
היי,
כבר חודשיים שאני משתמש במערכת הזאת, וזה רק משתפר מבחינתי

, אבל עדיין יש כמה דברים קטנים שמפריעים שאני אשמח להיעזר בכם כדי לפתור אותם:
exaile ומוזיקה:1. מהירות השמעה: יש אפשרות להשמיע שיר במהירות של 150% (כלומר, שהוא ישמע פי 1.5 מהר מהמהירות הרגילה), או כל פקטור אחר? יש שירים שזה ממש מצחיק לשמוע אותם ככה.. חיפוש בגוגל מעלה יופי של חרסים
pidgin:2. איש קשר מסויים שיש לי לא מסוגל לראות אותי או לשלוח לי הודעות, כנ"ל ההיפך: אני לא רואה אותו ולא יכול לשלוח לו הודעות. במסנג'ר על windows זה עובד תקין. חיפוש בגוגל מעלה שאני לא הראשון שנתקל בבעיה הזאת, ושהיא נגררת כבר כמה גרסאות. מישהו נתקל בזה והצליח לפתור?
3. בדיקת שגיאות כתיב ב-pidgin -לא ניתן שהבדיקה תכלול שתי שפות בו-זמנית, כלומר, במשפטים מעורבים כמו "aaa בגבג", אם מוגדר לבדוק בעברית, הוא לא יתייחס ל-aaa, ואם הבדיקה תהייה באנגלית, אז הוא יתריע על "aaa", אבל "בגבג" זה בסדר גמור מבחינתו. אפשר להגדיר לו לזהות את השפה של המילה לפי התו הראשון נניח ושיתייחס בהתאם?
אבל זה נסבל וממש לא קריטי.
4. מהירות קבלת קבצים מחבר זוועתית משהו (השליחה לחבר בסדר), לקובץ של 7MB לקח שעה לעבור (יש לי צילום מסך למי שלא מאמין). גם כאן הבעיה ידועה ונגררת מגרסאות קודמות: הנתונים עוברים דרך שרת ולא ישירות ביננו. מישהו הצליח לפתור את זה אצלו?
כללי:5. תוכנה לניהול הורדות. אני עוד עובר על הקישור הזה:
viewtopic.php?f=22&t=3932אבל אם יש עוד הצעות אני אשמח לשמוע

. באמת חבל שאין flash get ללינוקס..
6. כפתור scroll lock לא מגיב. אה, מה תפקידו בכלל והאם זה קריטי? אם הוא לא שימושי אז אני כבר אמצא לו תפקיד (הכפתור של ההתחל אצלי משמש להחלפה בין השפות

שלא יצבור אבק חלילה).
מערכת:7. תוכנות שעולות יחד עם מערכת ההפעלה: יש לי תחושה שחלק מהתוכנות שעולות יחד עם המערכת די מיותרות..
Power Manager: המחשב שלי שולחני, אז אין בעיה של אספקת זרם. כדאי להוריד את זה?
Remote Desktop: אם אני מבין מה זה, אז למה זה מסומן בכלל בצורה ברירת מחדל?.. זה לא משהו שאם צריך אז מפעילים באופן מפורש?
SSH Key Agent: אם הבנתי נכון, SHH זה בשביל להשתלט על שרתים.. כדאי לבטל?
Ubuntu One: לא ברור לשם מה משמש.. גם לא מופיע תיאור.
User folders update: גם לא ברור לשם מה משמש.. וגם התיאור של זה לא הכי ברור.
8. תאריך יצירה של קבצים: במאפייני הקובץ מוצג רק תאריך שינוי ותאריך גישה אחרונה, אבל אין תאריך יצירה.. אתם יודעים מה אומרים, קובץ בלי עבר אין לו עתיד

למה לא מוצג תאריך יצירה, ואיך ניתן להציג אותו?
הצלחתי להכניס סקריפט של python לסל המיחזור ככה שיציג תאריך מחיקה, אבל זה היה מסורבל. מקווה שכאן זה לא ככה.
9. הרשאות כיבוי / הפעלה מחדש של המחשב בממשק הגרפי לעומת ממשק טקסטואלי: בממשק הגרפי למשתמש שאינו root אין בעיה לכבות את המחשב או להפעיל מחדש (דרך תפריט הכיבוי כמובן), אבל ב-terminal זה לא ככה. הפקודה צריכה הרשאות root למרות שה-terminal מופעל על אותו יוזר שיכול לכבות את המחשב דרך ה-GUI. לא קצת סתירה?
מי שקרא את כל המגילה הזאת -כל הכבוד לו..
אני אשמח אם אקבל תשובות לשאלות, או לחלקן (קישורים לקריאה נוספת או לתיעוד של המערכת גם יתקבלו בברכה)